Hind Oudrhiri

Haouma

  • Kaaistudio's

    doorlopend 19:00 > 22:00

  • Kaaistudio's

    doorlopend 18:00 > 23:00

  • Kaaistudio's

    doorlopend 15:00 > 23:00

De jonge architecte Hind Oudhriri kijkt met een scherp oog naar hoe mensen zich bewegen en uitdrukken in de stad. Ze is gefascineerd door de plaatsen waar er beelden ontstaan tussen actie en interpretatie, en kijkt met haar werk naar de verschillende kunstdisciplines die haar praktijk kunnen verrijken. Voor dit project Haouma werkt ze samen met beeldend en geluidskunstenaar Abdallah Rchidi, een van de leden van de postrock band Raskas.

Haouma betekent rondgang. In het Marokkaans verwijst het naar ‘de buurt’. Dit verhaal is een rondgang door Casablanca en dat wat deze stad maakt en beïnvloed. Het is een wandeling tussen heden en verleden, tussen stadstructuren en het verlangen naar chaos. Haouma is een reeks verhalen die in elkaar schuiven, woorden die dwalen op het ritme van de bewegingen in de stad.

Concept/video/text: Hind Oudrhiri
Music/sounddesign: Abdallah Rchidi
Supported by: The Arab Fund for Arts and Culture (AFAC), Moussem Nomadic Arts Centre Brussels, Centre National des ecritures de spectacle La Chartreuse Villeneuve Léz Avignon, L’Uzine, Fondation TAT Casablanca