Over Moussem Cities: Casablanca

Met het festival Moussem Cities richt Moussem Nomadisch Kunstencentrum samen met haar Brusselse partners jaarlijks de blik op een Arabische metropool. Steden met een rijke en cultureel diverse geschiedenis, maar vooral ook steden die vandaag door hun artistieke dynamiek een vitale rol spelen in de hedendaagse Arabische samenlevingen. Artiesten uit de regio en uit de diaspora bieden u inkijk op hun stad en hun werk via performances, concerten, films, expo’s, en een literaire avond.

Na de edities rond Tunis en Beiroet nodigen we u uit om Casablanca te ontdekken. In samenwerking met lokale partners gaan we de dialoog aan met artiesten uit de grootste stad van Marokko, een nog steeds explosief groeiend metropool (van 20.000 inwoners in 1907 naar meer dan 4 miljoen vandaag), en ook een belangrijke havenstad, historisch kruispunt voor de Arabische wereld, Europa, Sub-Sahara en de overzeese gebieden. Voor Moussem Cities: Casablanca ontmoeten we u graag bij onze Brusselse partnerhuizen Kaaitheater, BOZAR, De Vaartkapoen, De Markten en festivalcentrum Le Space .

Naast het artistieke programma wil het festival ook voluit inzetten op momenten van ontmoeting, verbinding, reflectie en gesprek. De verschillende generaties toonaangevende figuren die de kunstenscene van Casablanca mee bepalen brengen inhouden en inzichten mee over de sociale en politieke context waarin ze leven en werken, over tradities en hedendaagse interpretaties, over de actualiteit van onze snel veranderende wereld. Check de festival website voor dit belangrijk festivalluik en maak kennis met de artiesten, luister, ontdek en discussieer mee.

INFO

info@moussem.be - +32(0)2 513.15.58

LOCATIES

Le Space (festivalcentrum)

Sleutelstraat 26
1000 Brussel

lespace.brussels

De Markten

Oude Graanmarkt 5
1000 Brussel

www.demarkten.be

Kaaistudio's

O.L.V. Van Vaakstraat 81
1000 Brussel

kaaitheater.be

Bozar

Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

www.bozar.be/nl

Galerie Ravenstein

Ravensteinstraat 18
1000 Brussel

VK concerts

Schoolstraat 76
1080 Sint-Jans-Molenbeek

www.vkconcerts.be