Festivalcentrum

Le Space

  • Le Space (festivalcentrum)

    information & meeting place + Casa BXL Tuesdays & Late Nights (zie onder)

Le Space is een proeftuin en een laboratorium voor het cultuurhuis van morgen. Het is ook een vrijplaats voor de nieuwe hybride identiteit die in onze superdiverse steden vorm krijgt. Le Space is een proeftuin en een laboratorium voor het cultuurhuis van morgen. Het is ook een vrijplaats voor de nieuwe hybride identiteit die in onze superdiverse steden vorm krijgt. Le Space is een kruispunt waar kunstenaars, activisten, ecologische start-ups en culturele organisaties elkaar ontmoeten. Le Space is bovenal ook een safe space waar respect en solidariteit centraal staan. De ideale plek voor het Moussem Cities festivalcentrum.
 
Le Space Is centraal gelegen in de Dansaert-wijk, op wandelafstand van de festivalplekken Kaaitheater, De Markten en De Vaartkapoen, en twee metrohaltes verwijderd van BOZAR. U kan er voor en na een festival-bezoek terecht voor festivalinfo, een drankje en ontmoetingen met artiesten en publiek. Onder de noemer ‘Casa Bxl Tuesdays’ presenteren we samen met Le Space drie avonden met gesprekken rond de thema’s; stad, engagement en kunstenaar.  Check deze pagina voor het aanvullend programma van informele  'late night' events in de intieme setting van Le Space.

CASA BXL Tuesdays
gratis
Samen met festivalcentrum Le Space presenteren we drie avonden met meertalige gesprekken rond de thema’s; stad, engagement en kunstenaar. 

06.02 – 20:00 – Le Space CASA BXL Tuesdays #1
Toonaangevende, jonge kunstenaars uit Casablanca spreken over hun werk in relatie tot de samenleving en de stad. Met o.a Youness Atbane en Youssef Ouchra. Journaliste Keltoum Belorf gaat met hen in gesprek.

13.02 – 20:00 – Le Space CASA BXL Tuesdays #2
Journaliste Keltoum Belorf ontmoet Asmaa Houri, de regisseuse die tijdens Moussem Cities de creatie ‘Ma ville m’a tuer’ presenteert, samen met de vermaarde dichter Abdallah Zrika.

20.02 – 20:00 – Le Space CASA BXL Tuesdays #3
Doctoranda, sociologe en activiste Soraya El Kahlaoui toont haar documentaire "Landless Moroccans". Aansluitend gaat ze in gesprek met Rachida Aziz, schrijfster, activiste en bezielster van Le Space, over haar activisme, onderzoek en werk.

Late Night Events - gratis
TBA