Randa Maroufi, Mostafa Saifi Rahmouni & Youssef Ouchra

RAW poetry - Casablanca Borderlines

  • Bozar

    vernissage & artist talk

  • Bozar

    di–zo: 10:00–18:00, do: 10:00–21:00. Gratis.

Deze expo wil de creatieve energie van Casablanca in de verf zetten, via het werk van drie jonge kunstenaars die pendelen tussen Marokko en Europa.

Het werk van Randa Maroufi bestaat uit foto’s, video’s, installaties, performances en geluidskunst. De kunstenares is geïnteresseerd in het ensceneren van lichamen in de publieke of intieme ruimte. Een aanpak die vaak politiek is en die inzet op ambiguïteit, om de status van beelden te bevragen. Van Maroufi tonen we de video’s Le Park en Stand By Office, en de nieuwe productie Place Houwaert, série Les Intruses, een project rond publieke ruimte en gender dat zij in Brussel opstart naar aanleiding van Moussem Cities.

Mostafa Saifi Rahmouni baseert zich op echte, persoonlijke of collectieve feiten of evenementen. Hij bevraagt de menselijke conditie, zonder oordeel of kritiek. Hij reflecteert daarbij op haar waarden en focust op het menselijke vermogen om zin te geven aan geweld en pijn, en/of ze te overstijgen. In de expo is zijn beeldend werk Piece Of Bread te zien, als ook de lichtinstallatie The City of the living en de nieuwe creatie Jotiya (“vlooienmarkt”), die hij in opdracht van Moussem Cities realiseert tijdens een residentie in Casablanca.

Youssef Ouchra werkt aan een multidisciplinair oeuvre rond de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Hij combineert geluidskunst, grafische vormgeving, performance, installatie en video. Ouchra presenteert de video-installatie en performance Informatage #1, de installatie en video Daqa F’Marrakchia, en de nieuwe productie Meta-Fausse-Mort, een experimentele en participatieve performance die vragen stelt rond de “carrière” van een artiest.

Curatorieel team

Younes Baba-Ali, kunstenaar, culturele actor en oprichter van Limiditi - Temporary Art Projects, een culturele vereniging en internationale kunstenaarsresidentie die culturele projecten wil ontwikkelen, gebaseerd op hedendaagse kunstpraktijken, door lokaal en internationaal onderzoek te promoten.

Nadia Sabri, academica, onafhankelijk curatrice
Faculteit onderwijswetenschappen van de Écoles d’Architecture van Casablanca en Rabat. Sabri's onderzoeksprojecten richten zich o.a. op de status en betrokkenheid van de kunstenaar in Casablanca.

Meriem Berrada ontwerpt en realiseert de artistieke projecten van de Fondation Alliances in Casablanca. In 2017 vervoegde ze de artistieke leiding van Limiditi - Temporary Art Projects, aan de zijde van Younes Baba-Ali.

Artistiek project geïnitieerd door LIMIDITI - Temporary Art Projects.
Limiditi - Temporary Art Projects is een culturele vereniging die middenin de Portugese wijk El Jadida is ontstaan.

Curated by Younes Baba-Ali assisted by Meriem Berrada
Scientific Support by Nadia Sabri