Radouan Mriziga

8

  • première - op locatie: Decoratelier, Liverpoolstraat 24, 1080 Brussel

  • op locatie: Decoratelier, Liverpoolstraat 24, 1080 Brussel

Choreograaf en danser Radouan Mriziga onderzoekt in zijn voorstellingen de relatie tussen dans en architectuur en portretteert de mens als een evenwichtsoefening tussen intellect, lichaam en geest. In het voorstellingstraject ‘8’ verkent hij polyritmiek, een basisritme uit
de Afrikaanse muziek. Door naar het sociale equivalent van deze bijzondere harmonie te zoeken, herinnert deze oefening voor twee dansers aan de noodzaak en de rijkdom van verschillen in een creatieproces. Mriziga nodigt je uit om onze manier van luisteren te verdiepen, zowel naar anderen als naar onszelf.

Voorstelling in het kader van Objets Chorégraphiques

Onderzoeken, delen, experimenteren en doorgeven zijn de vier kernwoorden van het project Objets chorégraphiques. Het project geïnitieerd door Espace Darja is een platform gedragen door verschillende partners in Marokko en door Moussem Nomadisch Kunstencentrum verbonden aan een internationaal netwerk.
Binnen het platform engageren de choreografen Meryem Jazouli, Taoufiq Izeddiou, Radouan Mriziga en Youness Khoukhou zich in een gemeenschappelijk project en maken verschillende voorstellingstrajecten met een zestiental jonge dansers uit Marokko.

concept/choreografie Radouan Mriziga
performers Mohamed Lamqayssi, Ayoub Abekanne
productie Espace Darja (Casablanca), Moussem Nomadic Arts Centre
coproductie Kaaitheater, l’Uzine – Aïn Sebaâ (Casablanca), Arabesque (Meknès)
met de steun van Ministère de la culture du Maroc, Alkantara Lisbon – in the context of DNA Departures and Arrivals – Creative Europe Programme of the European Union
in samenwerking met Festival On Marche (Marrakesh)