Youness Khoukhou

Body Dialogue

  • Kaaistudio's

    visuele presentatie van het project - doorlopend 19:00 > 22:00

  • Kaaistudio's

    visuele presentatie van het project - doorlopend 18:00 > 22:00

  • Kaaistudio's

    visuele presentatie van het project - doorlopend 15:00 > 23:00

De performance Body Dialogue van Youness Khoukhou wordt voorgesteld in de vorm van een installatie. Door vertraging bij de visa-procedures voor de dansers was er onvoldoende repetitietijd voor een presentatie tijdens het festival.

Danser en choreograaf Youness Khoukhou zet in zijn werk de relatie van het lichaam tot zijn directe omgeving centraal. In het voorstellingstraject Body Dialogue onderzoekt hij met vier jonge dansers uit Meknés en Casablanca het menselijk lichaam als onuitputtelijke bron van informatie en als beeld dat slechts ontcijferd dient te worden. In het ontwikkelen van het fysieke materiaal werkt Youness Khoukhou rond het lichaam dat energie vasthoudt, vormt en doorgeeft en zo een weg naar de verbeelding zoekt.

Voorstelling ikv 'Objets chorégraphiques':

Onderzoeken, delen, experimenteren en doorgeven zijn de vier kernwoorden van het project Objets chorégraphiques. Het project geïnitieerd door Espace Darja is een platform gedragen door verschillende partners in Marokko en door Moussem Nomadisch Kunstencentrum, verbonden aan een internationaal netwerk.
Binnen het platform engageren de choreografen Meryem Jazouli, Taoufiq Izeddiou, Radouan Mriziga en Youness Khoukhou zich in een gemeenschappelijk project en maken verschillende voorstellingstrajecten met een zestiental jonge dansers uit Marokko.

concept/choreografie Youness Khoukhou performers Faissal el Assia, Hamid el Idrissi, Houssine El Oumoulid, Hamza Lfaquir production Espace Darja (Casablanca), Moussem Nomadic Arts Centre
coproductie l’Uzine – Aïn Sebaâ (Casablanca), Arabesque Meknès
met de steun van Ministère de la culture du Maroc
in samenwerking met Festival On Marche (Marrakesh)